تاریخچه

دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی) در اسفند‌ماه سال 1338 شمسی هم‌ زمان با‌ تاسیس دانشگاه ملی ایجاد شد و در مهر‌ماه 1339 اولین دانشجویان آن آغاز به‌تحصیل کردند. این دانشکده به‌همراه دانشکده پزشکی، بانکداری و علوم اقتصادی و مالی اولین‌ دانشکده‌های دانشگاه ملی ایران بودند. از زمان تاسیس، فعالیت این دانشکده با پذیرش دانشجوی کارشناسی‌‌ارشد مهندسی معماری آغاز شد و در سال 1354-1355 علاوه‌ بر‌ این دوره در مقطع کارشناسی نیز اقدام به تربیت نیروی‌ انسانی متخصص و مورد‌ نیاز کشور کرد. در سال تحصیلی 1356-1357 رشته کارشناسی‌ارشد برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای نیز به رشته‌های دانشکده افزوده شد.

پس از انقلاب فرهنگی، پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی معماری متوقف‌ شد و دانشکده فقط در دوره کارشناسی‌ارشد دانشجو پذیرفت. همزمان دوره کاردانی معماری نیز در دانشکده برپا شد. البته این دوره در سال‌های بعد متوقف شد. از سال 1382 به‌جای دوره کارشناسی‌ارشد معماری فقط در دوره کارشناسی معماری دانشجو پذیرفته شد. البته دوره کارشناسی‌ارشد ناپیوسته معماری از دو سال بعد شروع به فعالیت کرد. این دانشکده از سال 1372 در دوره دکترای معماری و از سال 1384 در دوره دکترای طراحی شهری و از سال 1388 در دوره دكترای برنامه‌ريزی شهری و منطقه‌ای دانشجو پذیرفته است. در حال حاضر، با داشتن بيش از 60 سال سابقه، از نظر قدمت دومین دانشکده معماری کشور به‌شمار می‌آید.

گالری تصویرهای قدیمی:
دانلودها: